CleantechWatch

Jysk brintprojekt skrider frem trods Shell-exit

Trefor vil opføre en ekstra transformerstation til at håndtere strømmen til Hysynergy-projektet ved raffinaderiet i Fredericia, hvor Shells forventede frasalg ikke får projektlederen til at frygte for gigawattplaner.

Foto: Trefor Elnet

I disse uger er Power-to-X allestedsnærværende i den offentlige debat. Den nylige udmelding fra Ørsted, Maersk og en række øvrige sværvægtere i dansk erhversliv om opførelsen af et elektrolyseanlæg på 1,3 GW har sammen med mandagens politiske klimaaftale skudt den håbefulde konverteringsteknologi helt op i toppen af den elektriske lystavle.

Den jyske virksomhed Everfuel har imidlertid været i gang med at massere teknologien frem i årevis. Blandt andet i form af Hysynergy-projektet, der i november blev konkretiseret, da konsortiet bag annoncerede planerne om at opføre et elektrolyseanlæg på 20 MW ved Shells raffinaderi i Fredericia i 2022/23. Mens olieselkabet konstaterede, at planen var at udbygge en brintfabrik med gigawatt-kapacitet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læk: EU vil fordoble udbredningen af varmepumper på få år

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen mod fossile brændsler fra Rusland, lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge krav til energieffektivisering. Det viser et udkast, som CleantechWatch har set. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs