Aarsleff har underliggende fremgang: Men nedskrivning skæmmer

Entreprenørkoncernen Aarsleff har i sit halvårsregnskab foretaget en goodwill-nedskrivning, der præger regnskabet og giver nedgang i indtjeningen. Men justeret for nedskrivningen er der imidlertid fremgang.
Foto: Morten Lau-Nielsen/ERH
Foto: Morten Lau-Nielsen/ERH
Af Ritzau Finans

Entreprenørkoncernen Aarsleff har i sit halvårsregnskab foretaget en goodwill-nedskrivning relateret til den fynske entreprenørvirksomhed Hansson & Knudsen A/S på 71,7 mio. kr., hvilket præger regnskabet og giver nedgang i indtjeningen.

Justeres for nedskrivningen er der imidlertid fremgang, idet resultatet af primært drift før nedskrivningen af goodwill opgøres til 299 mio. kr. for første halvår 2019/20 mod 209 kr. i samme periode året før - eller mod 281 mio. kr., hvis resultatet i 2018/19 opgøres før resultatet af en tabt voldgiftssag sidste regnskabsår.

Koncernomsætningen steg i første halvår endvidere med 2,5 pct. til 6536 mio. kr.

Tilbagegang i anlæg og byggeri

Inden for forretningsområdet Anlæg & Byggeri blev der i perioden skabt et driftsresultat før goodwillnedskrivningen på 164 mio. kr. mod 198 mio. kr. i første halvår sidste år opgjort før effekten af voldgiftssagen.

Efter goodwill-nedskrivningen blev resultatet i den del af forretningen på 92 mio. kr. I forhold til Hansson & Knudsen oplyses det, at selskabet fortsat er udfordret af de svære markedsvilkår og hård priskonkurrence primært på Fyn.

Aktiviteterne inden for Fundering øgede driftsresultatet til 53 mio. kr. fra 39 mio. kr., og inden for Rørteknik blev resultatet næsten fordoblet til 82 mio. kr. fra 44 mio. kr.

Begrænset effekt af pandemi

I forhold til Covid-19 er meldingen, at koncernen "stort set har normal drift".

"De kortsigtede finansielle effekter af Covid-19 er på nuværende tidspunkt begrænsede, men afhængig af hvor hurtigt der sker en normalisering, kan årets resultat blive påvirket," fremgår det af regnskabet.

Entreprenørvirksomheden fastholder forventningerne til hele regnskabsåret om et driftsresultat EBIT før nedskrivninger på goodwill på 560 mio. kr. og en omsætningsvækst på cirka 1 pct.

Efter nedskrivning af goodwill på Hansson & Knudsen ses nu et driftsresultat på 488 mio. kr.

Per Aarsleff overvejer retssag mod svensk iværksætter

Stik mod børskollegaer: Aarsleff og MT Højgaard ser uændret 2020

Opråb fra entreprenør-chef: Grønne udbudskrav er langtfra nok

Aarsleff taber patentsag – skal betale millioner i sagsomkostninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også