CleantechWatch

Grundfos-topchef forventer salgsnedgang på 10-20 pct.

Adm. direktør Mads Nipper forudser et markant fald i omsætningen i andet kvartal som følge af coronakrisen. 

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Salget i andet kvartal kommer til at tage stort dyk i pumpekoncernen Grundfos sammenlignet med samme periode i 2019, lyder vurderingen fra Grundfos-topchef Mads Nipper i Børsen.

"Vi estimerer, at andet kvartal bliver mellem 10 og 20 pct. nede i forhold til sidste år. Og så er det vores forventning, at tingene vil begynde at rette sig op hen over sommeren," siger Mads Nipper til Børsen.

Mads Nipper tror dog, at genopretningen vil vare langt ud over nogle få måneder.

"Det er en realitet, at vi kigger ind i en nedgang - og også en nedgang, der ikke bare lige forsvinder igen," sagde Mads Nipper allerede i begyndelse af april til Finans.dk i forbindelse med årsregnskabet for 2019.

Her kunne han fortælle, at virksomheden var i fuld gang med at polstre sig til krisen og at nu aflyste lønstigninger alene sendte omkring 200 mio. kr. i 'krigskassen.'

Mads Nipper har travlt med at fylde krigskassen: "Vi kigger ind i en nedgang"

Grundfos-udbytte sætter rekord: Millionregn over tusindvis af ansatte 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs