CleantechWatch

Teslas billeverancer overrasker

Den gode nyhed sendte Teslas aktie op med 17,7 pct. i torsdagens eftermarked.

Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Den amerikanske producent af elbiler Tesla har torsdag aften overrasket markedet med en positiv status på første kvartals leverancer af biler til kunderne.

Koncernen med den kontroversielle topchef, Elon Musk, sendte nemlig 88.400 biler af sted til kunderne i årets første tre måneder. Det var mere end 10.000 biler - eller 13 pct. - flere, end analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med. Her var estimatet nemlig 78.052 biler.

Den gode nyhed sendte Teslas aktie op med 17,7 pct. i torsdagens eftermarked.

"Produktionen af Model Y startede i januar, og leveringen blev påbegyndt i marts - betydeligt før end planlagt. Udover det blev vores fabrik i Shanghai ved med at opnå rekordniveauer for produktionen, trods store tilbageslag," lyder det.

Leverancen var dog et fald i forhold til første kvartal 2019 på 21 pct., mens produktionen i årets første tre måneder på 102.672 biler var et mindre minus på 2 pct.

I den ordinære handel faldt aktien torsdag med 5,6 pct. til 454,47 dollar. Siden årets start er Teslas aktie steget med 8,6 pct., men den var på et tidspunkt helt oppe i 917,42 dollar den dag i februar, hvor markederne nåede deres rekord - inden nedturen, som coronapandemien har udløst.

Batteriunion Europa balancerer på en knivsæg

Tesla lukker fabrik efter diskussioner med myndighederne 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs