Rockwool: Coronavirusudbrud vil påvirke væksten negativt

På en livestream til aktionærerne meddelte Rockwools afgående bestyrelsesformand Henrik Brandt, at coronavirus helt sikkert vil have en negativ effekt på selskabet. Derfor suspenderer selskabet sine forventninger til 2020.
Henrik Brandts sidste tale til Rockwools aktionærer som bestyrelsesformand blev en kedelig en af slagsen. | Foto: PR / Rockwool International A/S
Henrik Brandts sidste tale til Rockwools aktionærer som bestyrelsesformand blev en kedelig en af slagsen. | Foto: PR / Rockwool International A/S
AF RITZAU FINANS

Udbruddet af coronavirus vil påvirke væksten hos isoleringskoncernen Rockwool negativt.

Det siger selskabets bestyrelsesformand, Henrik Brandt, på koncernens generalforsamling onsdag, der af hensyn til forsamlingsforbuddet også livestreames til aktionærerne.

"Coronavirus-situationen giver et nyt element af usikkerhed og vil helt sikkert få negative konsekvenser for branchen. Vi følger udviklingen tæt og tilpasser os løbende," siger Henrik Brandt.

Det fremgår også af slides fra generalforsamlingen, at coronavirusset vil have en negativ indvirkning på byggeriet i 2020, og at virusudbruddet vil påvirke væksten negativt.

Rockwool har som en lang række andre selskaber suspenderet forventningerne til 2020 på grund af den markedsusikkerhed, som virusudbruddet har forårsaget.

Dog kom selskabet fint fra start i år, inden virusudbruddet for alvor bredte sig til store dele af verden.

"Jeg vil gerne bemærke, at salget og ventede resultater i de første måneder var lidt højere end på samme tidspunkt sidste år og på linje med budgettet, men situationen udvikler sig dag for dag, så vi suspenderer forventningerne, indtil vi har en klarere idé om, hvordan vi bliver påvirket."

"Vi vender tilbage med opdaterede forventninger, når markedet har stabiliseret sig, og vi kan komme med et rimeligt bud på forventningerne," siger Henrik Brandt.

Han fremhæver i samme ombæring, at Rockwool er økonomisk stærk og har uudnyttede langsigtede kreditfaciliteter.

Onsdagens generalforsamling i Rockwool er den sidste af slagsen for Henrik Brandt som bestyrelsesformand for isoleringskoncernen.

I november blev det kendt, at Henrik Brandt ikke genopstillede som formand efter generalforsamlingen.

Derfor sluttede Henrik Brandt også sit indlæg på generalforsamlingen onsdag af med at takke aktionærer og bestyrelseskolleger.

"Jeg er beæret over at skulle tale til jer for sidste gang som bestyrelsesformand. Jeg er stolt af, hvad Rockwool har udrettet og har fuld tillid til selskabets udvikling mange år ud i fremtiden. Det har været et stort privilegie for mig at varetage stillingen som bestyrelsesformand, lød det."

Thomas Kähler overtager erhvervet som bestyrelsesformand.

Rockwool trækker prognosen – men fastholder tilbagekøb og udbytte

Corona sætter en stopper for vækstplaner og opkøbsstrategi hos Velux-ejer

Energitunge virksomheder kan alene levere en CO2-reduktion på 30 pct. 

Her er klimapartnerskabet for byggeri og anlægs konkrete ønsker til regeringen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også