CleantechWatch

Affalds- og forbrændingsselskaber efterlyser plan for at indfange CO2

Der er brug for store investeringer og en plan for, hvem der har ansvaret for udviklingen af teknologi, der kan indfange CO2 i røgen fra fabrikker og forbrændingsanlæg, skriver de kommunale affalds- og forbrændingsselskaber i en fælles opfordring til politikerne.

Foto: ARC

De kommunale affalds- og forbrændingsselskaber efterlyser i en fælles opfordring til politikerne en plan for i fremtiden at kunne trække CO2 ud af røgen ved fabrikker og forbrændingsanlæg, så den efterfølgende kan lagres i undergrunden eller bruges til at udvikle brændstoffer, skriver DR.

Der mangler lige nu en sammenhængende plan for, hvem der har ansvaret for udviklingen, og hvordan den skal finansieres, fortæller blandt andet direktør i Dansk Affaldsforening, Mikkel Brandrup, der også understreger, at der skal store investeringer til.

"Vi har også brug for nogle rammer, der gør, at vi ikke bliver slået oven i hovedet, hvis vi investerer og tager de omkostninger, der ligger i de her klimatiltag," siger han til DR.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere på opråbet om en national strategi for CO2-fangst, skriver DR.

Haldor Topsøe: Kan vi fange CO2 ind billigt, kan det blive den nye olie

Grønne brændstoffer kan blive Danmarks nye energieventyr – hvis vi kan nå det 

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs