CleantechWatch

Analytiker: Bekymringer for fremtidig vækst sætter sig i Rockwool-aktien

Rockwool-aktien faldt torsdag med 4 pct., efter stenuldsproducenten havde fremlagt kvartsregnskab, hvor man nedjusterede forventningerne til 2019's salgsvækst.

Foto: PR / Rockwool International A/S

Stenuldsproducenten Rockwool har torsdag eftermiddag leveret sit regnskab for tredje kvartal før tid.

Og det viser ikke overraskende pres på toplinjen - dog også noget mere, end det umiddelbart var ventet hos Rockwool selv. Derfor nedpræciseres forventninger til hele 2019's salgsvækst i lokal valuta til den lave ende af intervallet 2-5 pct.

Og det er også en god del af forklaringen på, at aktien torsdag faldt med 4 pct. til 1380 kr. efter offentliggørelsen, lyder det fra Mikkel Emil Jensen, der er analytiker hos Sydbank.

"Faldet i aktien skyldes formentlig en bekymring om vækstniveauet fremadrettet, i en situation hvor usikkerheden om verdensøkonomien og udviklingen i handelskrigen tiltager," siger han til Ritzau Finans.

"Det har et enkelt kvartals gode indtjening og marginniveau svært ved at gøre op for," uddyber analytikeren fra Sydbank.

I tredje kvartal isoleret set var det også billedet, at omsætningen var til den svage side, mens indtjeningen faktisk overraskede positivt i forhold til forventningerne i markedet.

Rockwool omsatte i juli, august og september for 706 mio. euro mod ventet 717 mio. euro blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Det blev omsat til et driftsoverskud før renter og skat (EBIT) på 100 mio. euro mod ventet 95 mio. euro blandt analytikerne.

For hele året fastholder Rockwool desuden sin forventning om en EBIT-margin på niveau med 2018, hvor den blev 12,8 pct.

"Regnskabet skuffer en smule på omsætningen, hvor der er nogle markeder, der er i modvind. Og den modvind har så været lidt værre end først antaget," siger Mikkel Emil Jensen.

"Det er Tyskland, Østeuropa og dele af Asien, der stadig præges af aftagende vækst og en afmatning i verdensøkonomien. Og det er bestemt ikke hjulpet af handelskrigen," fortsætter han.

Rockwool skruer ned for væksthåbet

Rockwool indstiller femte generation af Kähler-familien til formandspost 

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs