CleantechWatch

Miljøteknik

Dansk miljø- og energiklynge afskediger topchef

Klyngeorganisationen Clean gør hovedrent i ledelsen, hvor økonomidirektør konstitueres som ny adm. direktør, mens to nyoprettede direktørstillinger skal sikre en både skarpere og fladere struktur.

Entreprenørfirmaet Holbøll leverer gedigen vækst

Med en vækst på 29 pct. kan entreprenenørfirmaet Holbøll, der blandt andet arbejder med kystsikring og klimatilpasning, bryste sig af et særdeles tilfredstillende resultat i sit forskudte regnskabsår.

Regeringen vil udlægge klimavenlig asfalt på statsvejene

Regeringen har bedt Vejdirektoratet om at udlægge en ny og CO2-reducerende asfalttype på statsvejene fra næste år. Beslutningen er truffet i kølvandet på en rapport om asfalten, som ifølge transportminister Benny Engelbrecht har "rigtig mange fordele".

Norsk rederi arbejder på at udvikle vindskib

Inden 2023 kan det første skib, der sejler på vind, indtræde i Wallenius Wilhelmsens flåde, lyder ambitionen fra topchef Craig Jasienski. Det er ét af flere projekter, rederiet har sat i gang i bestræbelserne på at sænke sit CO2-aftryk.

Byggebranchen rummer genbrugspotentiale i milliardklassen

Fejlfrit træ og fine teglsten, der før endte på lossepladsen og biologisk affald, der genfødes som nye byggematerialer – de foreløbige resultater fra de tre vinderprojekter i Circular Construction Challenge peger på god økonomi og gode produkter i cirkulære byggematerialer.

Landbruget og Arla tæt på kæmpe klimagennembrud

Foreløbig omtaler forskerne kun stoffet som "X". Det har vist sig at kunne slukke for udledningen af drivhusgasser fra malkekøer. Stoffet har potentialet til at løse et af landbrugets største klimaproblemer.