CleantechWatch

Miljøteknik

Dansk produktion af grøn el i ny rekord

CO2-udledningen fra dansk elproduktion var sidste år på det laveste niveau nogensinde, viser nye tal fra Energinet. Mere grøn strøm og igangsættelse af havvindmølleparken Horns Rev 3 blandt de væsentligste forklaringer på det rekordlave CO2-niveau.

Biotekselskab køber 78 hektar på Langeland og planter skov

Der er for mange virksomheder, der kun laver grønne investeringer, så længe det gavner forretningen, og det er ikke godt nok, siger topchefen i biotekfirmaet Gubra. Selskabet har netop købt et landbrugsareal, som nu skal omdannes til skov og krat.

Rockwool rykker op i Stoxx 600

Stenuldsproducenten er blevet indlemmet i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. Det sker i kølvandet på et flyvende aktie-år for Rockwool, hvor aktien er steget med 19 pct.

Første arbejdsdag for Haldor Topsøes nye topchef

Tirsdag tiltræder Haldor Topsøes nye topchef Roeland Baan. Han kommer fra en stilling som adm. direktør for en finsk stålvirksomhed og har en "bemærkelsesværdig global erfaring," lyder det fra Topsøes formand.

"Det her er den danske månelanding"

Danmark går efter de allersværereste emissioner med planer om et storskala PTX-anlæg, siger videnspartner på projektet. Men det er også en uprøvet teknologi i så stor størrelsesorden med mange mange faldgrupper og usikre elementer.

Overskuddet i vandingeniørvirksomhed mere end halveret

Ingeniørvirksomheden DHI har i 2019 måtte se sit overskud mere end halveret efter blandt andet store omkostninger til en flytning. Rejserestriktioner og mindre finansiering som følge af coronakrisen forventes nu at trække tråde helt ind i 2021.

Fortums sandrenseanlæg kan fjerne forurening fra Høfde 42

Resultater fra et længere testforløb viser, at et sandrenseanlæg fra Fortum Recycling & Waste kan fjerne op mod 99,5 pct. af forureningen med kviksølv og pesticider fra sandet i den såkaldte generationsforurening ved Høfde 42 på Harboøre Tange.

Formand for klimapartnerskab valgt ind i DI-bestyrelse

Camilla Haustrup Hermansen, formand for klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi og direktør i Plus Pack, er indtrådt i bestyrelsen for Fremstillingsindustrien i Dansk Industri, hvor hun vil sætte fokus på industriens grønne omstilling.

Biofos sætter kurs mod at fortrænge CO2 i 2025

Biofos solgte i 2019 langt mere energi, end selskabet selv købte og er med egne ord "Danmarks mest energieffektive spildevandsselskab". Nu sættes kursen mod at gå i plus på CO2-kontoen om fem år.