Danfoss-familie flytter milliarddyr feriepark som følge af klimaforandringer

Folkene bag stort anlagt feriepark på Als ændrer i planerne som følge af nye FN-klimarapport. Selvom nogle bygninger rykkes væk fra kysten, og projektets masterplan er lavet helt om, påvirkes indvielsestidspunktet dog ikke, meddeler ledelsen.
Det er Danhaus fra Esbjerg, der skal levere 440 af husene til det nye feriested Nordborg Resort på Als. | Foto: PR / Nordborg Resort Ejendomme
Det er Danhaus fra Esbjerg, der skal levere 440 af husene til det nye feriested Nordborg Resort på Als. | Foto: PR / Nordborg Resort Ejendomme

Byggeriet af det over 1,3 mia. kr. dyre Nordborg Resort på Nordals i Sønderborg Kommune er udsat til første kvartal næste år, og restaurant samt visse feriehuse skal flyttes længere væk fra kysten. Det skyldes tal fra FN's seneste klimarapport, der bl.a. varsler højere vandstande, skriver Ugeavisen Sønderborg.

"Det har betydet, at vi har lavet vores masterplan fuldstændigt om med blandt andet opdateret kloakering, regnvandsbassiner og nye visualiseringer," siger Niels Feerup, direktør i Nordborg Resort Ejendomme, til avisen og tilføjer, at det nye lokalplanforslag forventes at blive afleveret inden månedens udgang.

Klimahensyn og den deraf følgende forsinkelse af første spadestik kommer ikke til at påvirke tidspunktet for indvielsen, der således fortsat forventes at skulle foregå i andet kvartal 2024.

Nordborg Resort Ejendomme er ejet af Linak Holding og Bitten & Mads Clausens Fond. Sidstnævnte står bag industrikoncernen Danfoss. Norskejede Hoffmann er entreprenør på projektet ved Lillebælt, der opføres over tre etaper, og som udover et overdækket bycenter og vandland bl.a. skal rumme ca. 700 feriehuse.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

Få små virksomheder blandt klimafrontløberne

Nyudviklede elementer udløser stor ordre til betonproducenten Ambercon 

Danfoss-CFO trods knas i forsyningskæder: "Der ligger mange rekorder foran os" 

Danfoss lander rekordresultat på over to milliarder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også