CleantechWatch

Demokratiske senatorer går efter de største CO2-udledere

Et nyt forslag, fra en gruppe demokratiske senatorer, om en fond på 3.100 mia. kr. skal finansieres af de 25-30 mest forurenende amerikanske virksomheder.

Foto: Jacob Ehrbahn

Onsdag den 4. august fremlagde en gruppe demokratisk senatorer et forslag om at oprette en fond på 500 mia. dollar (3.100 mia. kr.), som skal finansieres af de amerikanske olieselskaberne og andre store udledere af drivhusgasser. Som de dermed håber vil være med til at binde selskaberne til en bredere klimakontrolslovgivning, som forventes at komme senere i år.
 
Ifølge den demokratisk senator, Chris Van Hollen, er forslaget inspireret af Superfund-programmet fra 1980, som gav den amerikansk regering mulighed for at tvinge de ansvarlige for et forurenet stykke jord, til at fjerne forureningen eller lade staten gøre det, på de deres regning.

I fremlæggelsen af forslaget fortalte han yderligere, at 25-30 af de største forurenere skulle over en 10-årig periode bidrage til fonden. Han kom dog ikke ind på hvilke specifikke selskaber forslaget er målrettet.

I næste uge ventes det, at demokraterne i senatet kommer med et budgetudspil, hvor forslaget om fonden er med, som skal være en forløber for det lovforslag, til 3.500 mia. dollar (22.000 mia. kr.), som kongressen skal diskutere i løbet af efteråret. 

Lovforslaget vil indeholde store investeringer i programmer, som skal tackle klimaudfordringerne ved at reducere udledningen af drivhusgasser.

Det kan dog i midlertidigt blive svært for Demokraterne at få flertal for lovforslaget i Senatet, da Republikanerne højst sandsynligt vil stemme nej. Samtidigt er det uvist hvordan den demokratiske senator i den kulproducerende delstat West Virginia, Joe Manchin, forholder sig til lovforslaget.

Biden vil halvere antallet af nysolgte CO2-udledende biler fra 2030 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Merkur frygter greenwashing i nye mørkegrønne investeringsfonde

Investeringschef Helle Juul Lynge fra Merkur Andelskasse frygter, at glansen allerede er ved at gå de nye "mørkegrønne" investeringsfonde, som skal leve op til de højeste grønne standarder. Hun er bange for, at både klimaet og forbrugerne taber, hvis de på papiret grønneste fonde bliver brugt til greenwashing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs