CleantechWatch

Fynsk tomatkæmpe ser vækstmuligheder i kraftværkers CO2

Drivhusene hos Alfred Pedersen & Søn kan udgøre et nyt redskab i klimakampen og samtidig hjælpe produktionen, lyder vurderingen fra adm. direktør. Virksomheden har allerede blik på hemmeligt CO2-projekt.

Foto: Benjamin Nørskov

Planternes hungren efter CO2 kan give interessante vækstmuligheder hos en af landets største grøntssagsproducenter, Alfred Pedersen & Søn.

Sådan lyder meldingen fra adm. direktør Mads Pedersen til Berlingske, hvor han henviser til at væksthusenes tomater og agurker faktisk får en hurtigere vækst, når de kan optage CO2, hvilket i dag betyder at gartneriets væksthuse i dag tilføres 7.000-8.000 ton CO2 årligt – gartneridirektøren ser dog et større perspektiv i processen, hvor der kan anvendes CO2 i produktionen fra kulkraftværker.

"Vi har unaturligt meget plantemasse pr. kubikmeter luft, så planterne dræner simpelthen luften for CO2," siger Mads Pedersen til avisen og uddyber, at planerne om sommeren arbejder så hurtigt, at selv med de ekstra tilførsler, når CO2-koncentrationen i drivhusenes luftsammensætning aldrig op på samme niveau som udenfor.

Mads Pedersen forklarerr til avisen, at den fynske virksomhed i øjeblikket er i dialog med udenlandske forskere, som mener at have fundet en måde at hive CO2 ud af luften omkring produktionen i Bellinge. Forskerne ønsker imidlertid ikke at udtale sig til avien.

(Denne artikel er blevet bragt af vores søstermedie FødevareWatch)

Fond vil kaste 100 millioner årligt efter forskning i bæredygtige fødevarer

Landbrugets klimaforhandlinger venter til efteråret: "Det er stort og svært" 

Daloon-ejere holder udkig efter flere opkøb i Norden 

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs