Verdensmåls-råd besættes med nye ansigter fra det grønne erhvervsliv

Nye medlemmer fra blandt andet fintech-virksomheden Matter skal være med til at engagere erhvervslivet i FN's 17 verdensmål. Forhenværende direktør i Miljøstyrelsen overtager posten som formand.
Niels Fibæk-Jensen (th.), adm. direktør og stifter af Matter samt nyt medlem af Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål, sammen med medstifter af fintechvirksomheden Emil Stigsgaard Fuglsang (tv.) | Foto: PR/Matter
Niels Fibæk-Jensen (th.), adm. direktør og stifter af Matter samt nyt medlem af Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål, sammen med medstifter af fintechvirksomheden Emil Stigsgaard Fuglsang (tv.) | Foto: PR/Matter

Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål, der har til formål at sætte fut under erhvervslivets engagement i FN's 17 verdensmål ved at rådgive regeringen, har fået nye kræfter rundt om bordet.

Steen Gade, forhenværende direktør i Miljøstyrelsen samt tidligere Folketingsmedlem for SF, sætter sig for første gang i formandsstolen.

"Jeg tror, at rådet kan blive et rigtig vigtigt forum for samarbejde og dialog mellem erhvervsliv og myndigheder, særligt på det grønne område, og også generelt på hele bæredygtighedsområdet, ikke mindst i lyset af de mange initiativer, der er på vej, blandt andet fra EU," siger han i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

Foruden den nye formand tæller rådets ny medlemmer adm. direktør Niels Fibæk-Jensen fra fintechvirksomheden Matter, der leverer løsninger baseret på bæredygtighedsdata til Nasdaq.

Også Lene Espersen, adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder, og Louise Gade, executive vicepresident i Salling Group, har fået plads ved bordet for i alt 19 medlemmer.

Af gengangere tælles blandt andet den grønne tænketank Concito, erhvervsorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv.

Danske virksomheder er ifølge erhvervsminister Simone Kollerup (S) helt centrale i arbejdet med verdensmålene og "de ambitiøse mål i klimaloven om at reducere det danske CO2-udslip med 70 pct. i inden 2030", lyder det i meddelelsen.

Rådet blev stiftet i 2018 af den tidligere VLAK-regering med erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i spidsen.

"Jeg ønsker, at de danske virksomheder engagerer sig strategisk i at arbejde med samfundsansvar i deres kerneforretning i tæt dialog med interessenterne," lød det dengang fra den konservative profil i en pressemeddelelse i forbindelse med lanceringen af rådet.

Nasdaq køber sig ind i grøn fintechvirksomhed

Politisk flertal overvejer skrappere krav til virksomheders klimarapporter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også