CleantechWatch

Ingeniørforening peger på mulighed for dansk klimaneutralitet fem år før tid

I samarbejde med Aalborg Universitet har IDA i en ny analyse regnet sig frem til, at det med de rette investeringer er muligt at nå målet om klimaneutralitet i Danmark allerede i 2045.

Foto: Ingeniørforeningen IDA

Aftalen om den højtbesungne klimalov fra 2019 anfører, at Danmark skal være klimaneutral i 2050, men nu peger ingeniørforeningen IDA med hjælp fra Aalborg Universitet på, at målet med de rette investeringer i teknologi på de rette tidspunkter kan nås allerede i 2045.

Under titlen 'IDAs Klimasvar 2045' anfører ingeniørforeningen, at prisen for at skære de fem år af Danmarks klimakalender lyder på 500-600 mia. kr. frem mod 2030 og yderligere cirka 600 mia. kr. i årene fra 2030 til 2045 – investeringer, der hvis de "teknisk set gennemføres på den rigtige måde", ifølge IDA på sigt vil være "uden nævneværdige samfundsøkonomiske omkostninger", da de vil tjene sig selv ind på sparede udgifter til brændsler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

ATP affejer klimamål

Mens pensionsselskaberne har kæmpet om at markere sig på klimaområdet det seneste års tid, afviser landets største investor, ATP, at melde et klimamål ud, før der er kommet styr på virksomhedernes klimadata.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs