CleantechWatch

Velux-fond støtter klimaaftryksberegner med tocifret millionbeløb

Aalborg Universitet skal over en fireårig periode udvikle en klimaaftryksberegner, der kan skabe bedre overblik over særligt myndigheders CO2-udledning. Velux-fond støtter projektet med 21,9 mio. kr.

Foto: Aalborg Universitet

Det skal være nemmere for især myndigheder, men også virksomheder og privatpersoner at få et overblik over deres CO2-udledning.

Sådan lyder det fra Aalborg Universitet, der over en fireårig periode skal udvikle en klimaaftryksberegner til formålet, i en pressemeddelelse. KR Fonden, som vindueproducenten Velux står bag, støtter universitetet med 21,9 mio. kr.

Helt konkret skal klimaaftryksberegneren give svar på, hvilket CO2-aftryk en given aktivitet eller et produkt vil udlede i løbet af blandt andet produktionen, anvendelsen eller bortskaffelsen.

Ifølge projektlederen Jannick Schmidt er mange af de data, der i dag bruges til at udregne CO2-afrtyk, usammenlignelige, mere end ti år gamle samt spredt i databaser og systemer, der ikke taler sammen.

"På verdensplan står vi over for en kæmpestor klimaudfordring, og vi mangler en masse viden om, hvad vi kan gøre for at imødekomme den. Vi kender i bund og grund ikke effekten af mange af de tiltag, vi har med at gøre i dag, og det skal den her beregner hjælpe os med at blive klogere på," siger han.

Klimaaftryksberegneren er en del af projektet "Getting the data right" er et ud af fem initiativer under "Decarbonizing Denmark: 70by30". Som navnet indikerer, er hovedfokusområdet at støtte målet om at reducere Danmarks drivhusgasser med 70 pct. inden 2030.

"Getting the data right" har modtaget 39 mio. fra KR Fonden, hvoraf 21,9 mio. altså går til Aalborg Universitet.

Imødeset klimaberegner til landbruget nærmer sig affyringsrampen

Forskere: Bedrifterne er ikke klar til CO2-afgifter 

Minister nedtoner ambition i landbrugets klimakamp

Tysk CO2-afgift kan øge dansk udledning med knap 2 mio. ton 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs