Grønne aktier i modvind på grund af for høj værdiansættelse

"Aktierne har sprængt samtlige værdiansættelsesmodeller inklusive min egen. Når noget er prissat til perfektion og mere til, så skal der ikke meget til, før det tipper, og investorerne får travlt ved udgangen," siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted
AF RITZAU FINANS

Værdiansættelsen har været for høj på de grønne aktier, der klarede sig godt sidste år. Det siger investorer ifølge Børsen.

Ørsted og Vestas, der sidste år var to af årets største vinderaktier, er den seneste måned kommet i modvind med fald på henholdsvis 25 pct. og 21 pct. på aktiemarkedet.

Det skyldes høje værdiansættelser, lunkne regnskaber og missede udbud, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.

"Aktierne har sprængt samtlige værdiansættelsesmodeller inklusive min egen. Når noget er prissat til perfektion og mere til, så skal der ikke meget til, før det tipper, og investorerne får travlt ved udgangen," siger Lars Hytting til Børsen.

Sidste år præsterede Ørsted og Vestas afkast på henholdsvis 83 og 116 pct., og i slutningen af året gav det et ekstra skub, at Joe Biden vandt det amerikanske valg, hvilket gav en forventning om, at der ville komme bedre vilkår for de grønne danske selskaber i USA.

Værdiansættelsen kunne dog ikke følge med længere.

"Jo dyrere aktien er priset, des mere skal selskabet leve op til for at retfærdiggøre prisfastsættelsen," siger han.

Han understreger dog, at han fortsat ser positivt på begge aktier på langt sigt.

Flere andre investorer tror også på den langsigtede præstation.

"De er faldet et nøk tilbage efter en ekstrem stor optur, og der har måske manglet noget brændstof til at bære yderligere stigninger. Men hele markedet har været i tvivl om, hvorvidt det skulle op eller ned, og så tager nogle af dem, der er løbet allerstærkest, altså en pause," siger Tue Østergaard, der er investor og adm. direktør i HC Andersen Capital, til Børsen.

Tesla tilbagekalder 135.000 biler for skærmfejl

Pensionsselskaber skyder trecifret millionbeløb i kæmpebatteri 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Der bliver smidt for lidt glas i glascontainerne, mener man i Vesthimmerlands Forsyning. | Foto: Peter Hove Olesen

Forsyning vil afskaffe glascontainere

For abonnenter