Siemens Gamesa når mål om 100 pct. vedvarende energi

Det er virksomhederne, der skal drive den grønne omstilling. Og Siemens Gamesa vil også være en del af udviklingen. Vindmøllegiganten har nået sit mål om at være drevet af 100 pct. vedvarende energi, mens der ses frem mod nye målsætninger, der skal sikre en CO2-neutral virksomhed inden 2050.
"Det er vigtigt for os, for det er en del af vores DNA som virksomhed. Vi er sat i verden for at fremme vedvarende energi, og derfor er det naturligt for os at gå samme vej, som vi hjælper vores kunder med at gå. Vi skal lede udviklingen," siger Jonas Pagh Jensen, der er EHS specialist hos Siemens Gamesa.
Vindmøllegiganten havde som mål at være drevet af 100 pct. vedvarende energi inden 2025, men har nu nået sit mål fem år før tid.
Siemens Gamesas elforbrug er dækket af grønne certifikater, der skal sikre, at elektricitetens oprindelse er af vedvarende energikilder. Derudover ejer virksomheden vind- og solforsyning, der i regnskabsåret 2020 producerede mere end 390.000 MWh elektricitet off-site.
Oprindelsescertifikater og solceller
For at sikre sig, at den vedvarende energi også er kilde i områder som Indien, hvor Siemens Gamesa også opererer, vil man også gøre brug af certifikaterne udover egne grønne tiltag.
"Hvis vi tager Indien som eksempel, så har vi to solcellefarme på vores fabrikker og dermed selv produktion. Og ellers så køber vi de her oprindelsescertifikater," siger Jonas Pagh Jensen.
Siemes Gamesa benytter IREC-ordningen, der skal sikre, at den energi, man benytter, rent faktisk kommer fra vedvarende kilder. Derfor mener man hos vindmøllegiganten heller ikke, at der er tale om en form for greenwashing.
"Der er to måder, man kan se det på. Der er greenhouse gas standarden, som er den måde, der sætter rammerne for, hvordan man opgør de her ting. Og det er rigtigt, at det på mange måder er en papirøvelse, hvor man sikrer, at produktion og forbrug er en-til-en," siger han.
"Måde nummer to er, at når man har bragt mere vedvarende energi til markedet, end man selv bruger, som det er tilfældet for Siemens Gamesa, så synes vi, at vi er lidt ude over den diskussion. For vi optager ikke kun eksisterende kapacitet i markedet, vi bringer også mere til markedet selv."
Alle led skal være grønne
Vindmøllegiganten vil bane vejen for en mere grøn fremtid og drives nu over hele verden af elektricitet fra 100 pct. vedvarende kilder. Med et årligt elforbrug på mere end 180.000 MWh vil man dermed undgå at udlade mere end 80.000 ton CO2 årligt. Flere af de lande og områder, Siemens Gamesa driver forretning i, er de seneste år kommet med på den grønne bølge, herunder Danmark, Spanien, Tyskland og Storbritannien, mens de resterende nu er kommet med.
Det er planen, at man skal kunne finde den vedvarende energi som primus motor i alle værdikædens led. Diesel og anden energi, der ikke kan betegnes som vedvarende skal erstattes. Og det er målet de næste fem år. Flåden af transportmidler skal omstilles, ligesom der skal føres kampagner og et øget medarbejderfokus, forklarer Jonas Pagh Jensen.
"For os er det vigtigt at have de her korte målsætninger, så der også kommer noget handling bag," siger han.
Siemens Gamesa vil kompensere for de emissioner, som man ikke får reduceret, ved at bruge certifikater indtil en nuludledning er opnået.
Siemens Gamesa er dog ikke den eneste vindmøllegigant, der har sat sig et mål for udladningen af CO2. Også konkurrenterne Vestas og GE har begge mål om at nå nulreduktion inden for egen forretning. For både Vestas og GE er det meningen, at det skal ske inden 2030. Vestas har ifølge virksomheden selv drevet sine fabrikker og kontorer med vedvarende energi siden 2013. GE Renewable Energy vil ligeledes operere på vedvarende energi alene i slutningen af 2020.
(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)
Siemens Energy indgår aftale med norsk batteriproducent
Siemens ser effektivisering af infrastruktur gennem data og kunstig intelligens som "det nye store"
Relaterede artikler:
Siemens Energy indgår aftale med norsk batteriproducent
For abonnenter
Siemens går tilbage på bundlinjen i første kvartal
For abonnenter