Total i første levering af CO2-kompenseret flydende naturgas

Den franske oliekæmpe har for første gang kunnet sende en klimaneutral last nedkølet naturgas afsted til kinesiske Cnooc.
Foto: Bloomberg/Bloomberg
Foto: Bloomberg/Bloomberg

Den 29. september markerede en speciel begivenhed i forhold til supermajoren Totals ambitioner om at gøre gassen grønnere.

Her lykkedes det således det franske selskab at få sendt en omgang CO2-neutral LNG afsted fra Ichthys-anlægget i Australien til Dapeng-terminalen i Kina, hvor kollegerne fra Cnooc tog imod.

Det oplyser Total i en pressemeddelelse.

Laurent Vivier, der har det øvre ansvar for gasforretningen hos Total, fortæller heri, at han er stolt over milepælen, som er blevet opnået i samarbejde med den velkendte partner Cnooc.

"Den første LNG-leverance, hvor CO2-udledningerne elimineret via værdikæden, repræsenterer et nyt skridt, idet vi prøver at hjælpe vores kunder på vej mod CO2-neutralitet," siger han og tilføjer:

"Udvikling af LNG er essentielt for at imødegå vækst inden for det stigende energibehov verden over, mens vi reducerer CO2-intensiteten af de energiprodukter, der forbruges."

Når det kan lade sig gøre for Total at erklære leverancen til Kina fri for CO2, skyldes det, at selskabet har investeret i vindparken Hebei Guyuan såvel som i skovbeskyttelse i Zimbabwe.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Henrik Poulsen får job hos A.P. Møller Holding

Maersk udelukker brint som brændstof til containerskibe på den korte bane

Maersk Tankers vil lade EU stå for vigtig del af klimalovgivningen

Total trækker sig fra 8. udbudsrunde i Nordsøen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også