CleantechWatch

CO2-neutrale skibe kan være klar allerede i 2024

CO2-neutrale skibe forventes at være klar allerede i 2024, hvis man spørger chef for Lloyd's Registers Marine & Offshore. Industrien arbejder på højtryk, men særligt én ting kan spænde ben for udbredelsen.

Foto: Amir Cohen/REUTERS / X02077

Kampen for at udvikle og sætte et CO2-neutralt skib i søen har efterhånden bredt sig til hele industrien, hvor flere kæmper for at finde de nødvendige løsninger.

Det betyder, at man allerede fra 2024 forventer at se det første skib, der kan sejle uden at udlede drivhusgasser.

Sådan lød i hvert fald vurderingen fra Nick Brown, chef for Lloyd's Registers Marine & Offshore, da han for nyligt talte ved FN's roundtable for topchefer i den maritime industri.

"Det er meget positivt, at så mange i den maritime industri bevæger sig fremad med initiativer, der skal fjerne kulstofudledning, og vi forventer, det første deep-sea skib med nuludledning vil være teknisk klar til at komme i vandet senest i 2024," siger han.

Særligt én udfordring kan dog komme til at spænde ben for den videre udbredelse.

"Der er en reel muligthed for, at infrastrukturen på land og brændstofferne ikke vil være klar til den tid, og derfor er der behov for flere fælles internationale politikker og initiativer, samt samarbejde på tværs af industrier," siger Nick Brown.

Det er en udbredt holdning, at et CO2 neutralt skib er nødvendigt, hvis industrien skal nå IMO's målsætning om at halvere sin udledning senest i 2050, når man sammenligner med 2008.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Stærke industrikræfter vil have CO2-neutralitet i spil på klimatopmøde

Japansk rederi bestiller to elektriske tankskibe uden CO2-udledning

Staten sender grønne millioner og eksportstøtte til det blå erhvervsliv  

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs