CleantechWatch

Klima

Fjernvarmen om klimaprogram: Kom nu i gang

Regeringen overser i sit nye klimaprogram nogle af de virkemidler, der virker her og nu, og som både kan fortrænge kul og reducere mængden af biomasse, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Danmark og Indien indgår grønt partnerskab

Danske eksportfirmaer har det svært på grund af coronakrisen, men nyt partnerskab med Indien ventes at rumme store muligheder for eksporten af danske cleantech-løsninger. (Opdateret)

Siemens Energy vil skele til Ballerup

Blot en tusindedel af Siemens Energys ansatte vil sidde i Danmark. Alligevel vil selskabet skele til det danske hovedkontor i Ballerup for inspiration til, hvad næste skridt i den grønne omstilling er, siger den danske direktør.

Arbejdet er i gang: Om tre måneder skal KL levere sin dødsliste

I løbet af de kommende tre måneder skal Kommunernes Landsforening sætte midlertidigt navn på de af landets 23 affaldsforbrændingsanlæg, der skal fjernes fra Danmarkskortet inden 2030. Især tre parametre afgør, hvilke anlæg skal lukkes, fortæller KL's direktør på området.

Regeringen vil indføre CO2-fortrængningskrav

I regeringens udspil til forhandlinger på transportområdet vil man erstatte iblandingskravet med et teknologineutralt krav om at fortrænge CO2. Det nye krav skal bl.a. bane vejen for Power-to-X.

Regeringen sigter efter 500.000 elbiler i 2030

Regeringen sigter i nyt transportudspil efter 500.000 elbiler på danske veje i 2030 samt en kilometerbaseret vejafgift på tung transport. Det er det halve af, hvad Klimarådet anbefaler.

CleantechWatch trial banner 21 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere