CleantechWatch

Klima

Regeringens støttepartier er imod Mercosur-aftalen

Både Enhedslisten og SF er stærkt kritiske overfor EU’s handelsaftale med Mercosur-landene i Sydamerika, som har stor betydning for cleantech-sektoren. Diskussionen er ikke slut endnu, lød det fra Enhedslisten, da udenrigsministeren var i samråd torsdag, mens EU-formandskabet skubber på for at få aftalen på plads.

Maersk udpeger chef til arbejde med fremtidens brændstoffer

A.P. Møller-Maersk har udpeget en chef for arbejdet med fremtidens brændstoffer. Hun er fundet internt og vil i samarbejde med gruppens nyetablerede afdeling for grøn omstilling undersøge alternative brændstoffer for flåden på 750 skibe.

Hofor venter milliardregning og millionfangst med CCS-anlæg

Hovedstadens Forsyningsselskab kan tidligst have et CO2 fangst-anlæg klar fem år efter, der bliver trykket på startknappen. Investeringen vil være meget stor, men det vil reduktionspotentialet også, fortæller Charlotte Søndergren, der er planchef hos Hofor.

Dansk landbrugskoncern vil bygge tre nye biogasanlæg

En stor svineproduktion betyder også store mængder gylle. For landbrugskoncernen Goodvalley er det vigtigt, at den gylle går gennem biogasanlæg. Derfor vil selskabet investere i at opføre flere anlæg end de nuværende ni.

Ny dansk brintfabrik står klar

Green Hydrogen Systems nye fabrik i Kolding kan producere elektrolyseanlæg på 150 MW om året, men vil snildt kunne opskaleres til 1.000 MW.

Nyt elselskab vil CO2-kompensere sig til kunder

"Hele vores tilgang har egentlig være lidt som en NGO. At man er medlem hos os for at gøre en forskel," lyder det fra direktøren for det nye elselskab Grow Energy, der blandt andet vil klimakompensere med projekter i Afrika og Asien."

Seneste nyt

Se flere jobs