CleantechWatch

Klima

Danske CO2-reduktioner i transporten var canadisk luft

Næsten en halv million ton af den CO2, der blev fortrængt i den danske transport sidste år, var i form af kreditter fra gaskraftværker i Canada. Vi har blot gjort, hvad politikerne ønskede, siger brændstofbranchen.

USA knurrer over europæisk klimatold

Mange lande uden for EU frygter den klimatold, som flere europæiske virksomheder efterlyser på grund af stigende CO2-priser i Europa. EU-Kommissionen kommer med et udspil til sommer, men balancerer på et knivsæg, når mekanismen skal skrues sammen.

Nej fra EU til at gribe ind over for stigende CO2-priser

Prisen på CO2 stiger markant, men EU-Kommissionen afviser at gribe ind i det system, der endelig lader til at begynde at virke efter hensigten og drive den grønne omstilling fremad. Det er dog ikke nødvendigvis givet, at prisen fortsætter sin himmelflugt.

Vindpioner bygger base for grønt brændstof i Nordjylland

Under de rette rammevilkår vil selskabet NXT Green Energy senere på året træffe investeringsbeslutning om et anlæg til flydende biogas (LBG) i Hirtshals. Ifølge direktør Jens Peter Lunden er der tale om en investering på flere hundrede millioner.

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Seneste nyt

Se flere jobs