CleantechWatch

Klima

Fjernvarmen: Myndighederne forhindrer udfasning af kul

Energistyrelsens prisskilt på et 112 MW geotermi-projekt er 2,2 mia. kr., men ifølge A.P. Møller Holding vil det blot koste 1,4 milliarder. Myndighedernes høje prissætning af geotermi udelukker teknologien fra at blive tænkt ind i fremtidens varmeforsyning, siger Dansk Fjernvarme.

Flere genanvendelsesanlæg på vej til Esbjerg

Mens Quantafuel forleden løftede slørede for sine planer om et storskala-anlæg til kemisk genanvendelse af plast i Esbjerg, melder også cleantech-virksomheden Plast2oil sig nu klar til at opføre flere nye genanvendelsesanlæg i byen.

Regeringen overvejer at sende CO2 til Norge

Hvis det er billigere at transportere indfanget CO2 til Norge eller Holland end at lagre den i Danmark, er regeringen klar til at gå den vej. Også ARC og Aalborg Portland lurer på at koble sig på CCS-kæder i udlandet.

Regeringen peger EU i retningen af CCS

Socialdemokratiet har underskrevet et såkaldt non-paper om CCS-teknologi sammen med regeringerne i Nederlandene, Norge og Sverige. Dokumentet opfordrer Unionen til at arbejde for at udbrede teknologien.

Brændstofleverandør rydder Danmark for PTX-brændsel

Circle K har indgået en aftale om at opkøbe al e-methanol fra det første danske PTX-anlæg af Reintegrate. Endnu ved brændstofleverandøren ikke, præcis hvad brændstoffet skal gå til. Nogen skal tage skridtet, lyder det fra Circle K, som gør Danmark til globalt testland.

Vækstfonden har opbygget grøn pipeline på tre mia. kr.

Milliarder fra grøn fremtidsfond begynder for alvor at flyde ud til cleantech- og andre grønne virksomheder. Vækstfonden har brugt 2020 på dialog med virksomheder om både investeringer og lån, siger adm. direktør Rolf Kjærgaard til KapitalWatch.

Maersk går ind i norsk batterisats

Med et nyt partnerskab skal Maersk tage sig af logistikken til Freyrs batterifabrik i Norge, mens Freyr melder sig klar til at hjælpe Maersk i sin grønne omstilling.