Ørsted og Vestas indgår samarbejde om CO2-neutrale vindmølleparker

I alle fremadrettede fælles havvind-projekter vil Ørsted og Vestas integrere bæredygtigt indkøb
Mads Nipper er koncernchef og adm. direktør i Ørsted. | Foto: Ørsted
Mads Nipper er koncernchef og adm. direktør i Ørsted. | Foto: Ørsted
AF MARKETWIRE/DORTHE BACH

Ørsted vil i alle fælles vindmølleprojekter med Vestas fremover købe vindmølletårne lavet af lavemissionsstål og vinger fremstillet af genanvendte materialer af Vestas.

Det skriver Ørsted i en meddelelse onsdag eftermiddag kort tid efter fondsbørsens lukketid.

Det kommercielle samarbejde betyder, at de to selskaber ved alle fælles havvindmølleparker fremover vil indkøbe og installere minimum 25 pct. tårne fremstillet af lavemissionsstål.

”Det nytter ikke at gå i defensiven, når det gælder klimaforandringer. Og vi kommer ingen vegne uden samarbejde,” udtaler koncernchef og adm. direktør i Ørsted Mads Nipper i en pressemeddelelse om beslutningen. 

Ved alle fælles havvindmølleparkprojekter vil de to selskaber også skalere cirkulær teknologi til genanvendelse af vinger og indkøbe vinger fremstillet af genanvendte materialer.

”Sammen med Vestas går vi forrest i branchen mod CO2-neutralitet, og jeg opfordrer beslutningstagere over hele verden til også at skride til handling og sætte skub i efterspørgslen på lavemissionsløsninger og cirkulære løsninger inden for vedvarende energi,” udtaler Mads Nipper.

Også i Vestas peger adm. direktør Henrik Andersen på, at der er brug for handling for at dæmme op for klimakrisen. 

”Samarbejdet understøtter vores arbejde med bæredygtighed i alt, hvad vi gør, og sender et stærkt budskab om, at kommercielle aftaler og partnerskaber er afgørende i den presserende kamp mod klimaforandringerne,” udtaler Henrik Andersen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også