CleantechWatch

Affaldsselskaber får Ørsted som udfordrer i kampen om CCS-midler

Det danske går efter at vinde det danske CCS-udbud med en plan for fangst af 400.000 ton CO2 i 2025 fra selskabets biomassefyrede kraftvarmeværker. Dermed får blandt andre ARC, Vestforbrænding og Kredsløb yderligere kamp om puljemidlerne.

Ørsteds topchef, Mads Nipper, deltog i sidste uge ved et nordsøtopmøde i Esbjerg, hvor især udbygning af havvind var i fokus. Energiselskabet går med store planer for fangst af CO2, kan EnergiWatch nu afsløre. | Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ørsted har høstet global anerkendelse for alt det, som selskabet har betydet for den spirende havvindindustri. Nu retter den danske energikæmpe sit fokus på et område, der på Christiansborg er blevet udpeget som helt fundamentalt for at nå de danske klimamål fremover: CO2-fangst og -lagring (CCS).

Ørsted har således tænkt sig at afgive et bud i det forestående danske udbud for CO2-fangst og -lagring, som Energistyrelsen tidligere på måneden offentliggjorde de overordnede rammer for. Det fremgår af et hemmeligstemplet dokument, som CleantechWatchs søstermedie EnergiWatch har fået aktindsigt i.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs