CleantechWatch

Lynetteholm: Transportminister forventer ikke yderligere dumping af slam

Transportminister Trine Bramsen (S) skal drøfte kritiseret miljøvurdering af Lynetteholm med forligskredsen den 12. maj, men hun forventer ikke, at der længere skal dumpes slam. (Rettet)

Transportminister Trine Bramsen. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

(Ritzau har korrigeret artiklen i afsnit 4, efter at DR har korrigeret den originale artikel, som er citeret. Der lå andre analyser og data til grund for miljøvurderingen end den 40 år gamle artikel fra USA. Derfor er ”blandt andet” tilføjet i formuleringen omkring den 40 år gamle artikel.)

Der skal ikke længere dumpes slam i forbindelse med byggeriet af den kunstige halvø Lynetteholm i Københavns havn.

Det er transportminister Trine Bramsens (S) klare forventning, oplyser hun tirsdag aften.

”Det er forventningen og det klare mål, at det er slut med dumping af slam i forbindelse med projektet. Dumpingen er jo også indstillet i øjeblikket,” siger hun.

Byggeprojektet Lynetteholmen har været genstand for løbende kritik. Særligt i den seneste periode, hvor eksempelvis DR har skrevet, at projektets miljøvurdering blandt andet bygger på en 40 år gammel artikel fra USA.

På grund af den tiltagende kritik har ministeren tirsdag indkaldt de resterende partier i forligskredsen til at drøfte kritikpunkterne ved projektet torsdag den 12. maj.

”Der er kritikpunkter, som bliver ved med at blive rejst,” siger Trine Bramsen.

”Det handler blandt andet om borgerinddragelsen i projektet, og så er der forskellige miljøaspekter, hvor det ville være ansvarligt at tage en diskussion,” siger hun og henviser til DR-artiklen.

Trine Bramsen løfter dog ikke sløret for sin egen holdning til vurderingen, som konsulentfirmaet Rambøll har stået i spidsen for.

”Jeg er ikke fagperson, så jeg har ikke fagligt belæg for at sige, om man kan basere viden på de her data eller ej.”

”Som politiker kan jeg bare konstatere, at der bliver ved med at blive rejst kritik fra fagpersoner. Det siger mig, at der er noget i processen, som vi er nødt til at genbesøge,” siger hun.

Når partierne mødes i forligskredsen den 12. maj, så vil kritikken fra diverse fagpersoner blive inddraget.

”Siden der er så mange, som på bagkant sætter spørgsmålstegn ved projektet, så er der noget, som siger mig, at vi bør drøfte, om arbejdet er gjort godt nok.”

I forbindelse med miljøvurderingen er det dog ikke ministerens opfattelse, at der bevidst er blevet brugt forkert viden, understreger hun.

Selv om Trine Bramsen først skal mødes med forligskredsen den 12. maj, så slipper hun ikke for Lynetteholm indtil da.

Onsdag tager hun del i et åbent samråd med miljøminister Lea Wermelin (S), hvor byggeprojektet også er på dagsordenen.

Enhedslisten forsøger at samle flertal mod Lynetteholm

Dragør går med i alliance mod Lynetteholm

40 år gammel artikel er grundlag for vurdering af slamdumping

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs