CleantechWatch

Ny undersøgelse: Greenwashing er populært som aldrig før

En ny rapport viser, at det er nemt for virksomheder at greenwashe plastikprodukter, hvilket mange benytter sig af i høj grad. Grønne interesseorganisation efterspørger bedre lovgivning på området.

Claudia Sick, der er miljøfaglig rådgiver i den grønne interesseorganisation Plastic Change er ikke overrasket over, at et stort antal virksomheder greenwasher. Hun ønsker derfor strammere lovgivning på området. | Foto: Plastic Change/PR

Et markant antal virksomheder greenwasher. Dette er konklusionen i en ny rapport fra den internationale miljø-NGO ECOS (Environmental Coalition on Standards), som har analyseret en række påstande om 82 hverdagsplastikprodukter som tøj, plastikflasker og fødevareemballage.

I rapporten er der særligt fire springende punkter. Den viser, at 75 pct. af de undersøgte påstande var selvfremstillede og ikke verificeret af uafhængige tredjeparter. 49 pct. var potentielt uklare for forbrugerne, da de ikke leverede tilstrækkelig information. 46 pct. var irrelevante for at tackle plastforurening. 26 pct. manglede bevismateriale og blev derfor anset for ikke at være pålidelige.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs