Tidligere Siemens-topchef bliver ny bestyrelsesformand i Cowi

Tidligere koncernchef i Siemens Danmark afløser Steen Riisgaard, som træder tilbage efter otte år på posten som Cowis formand. (rettet)
"Den positive udvikling, som COWI har gennemgået de seneste år, gør, at virksomheden står stærkt på sine kernemarkeder," udtaler ny COWI-formand, Jukka Pertola. | Foto: Jukka Pekka Pertola / Privat
"Den positive udvikling, som COWI har gennemgået de seneste år, gør, at virksomheden står stærkt på sine kernemarkeder," udtaler ny COWI-formand, Jukka Pertola. | Foto: Jukka Pekka Pertola / Privat

(Rettet 26/3/2021 kl. 13.27: I den tidl. version fremgik det fejlagtigt, at Jukke Pertola var koncernchef i Siemens Danmark fra 2002-2007. Det er rettet til 2017)

Næstformand i Cowi, Jukka Pertola, overtager formandsposten i selskabet fra Steen Riisgaard, der træder tilbage efter otte år.

Det oplyser Cowii en meddelelse, efter aktionærerne torsdag har valgt Jukka Pertola, der har været medlem af bestyrelsen siden 2015, som ny formand.

"Det er en af Danmarks absolutte sværvægtere inden for bestyrelsesarbejde, der rykker ind på formandskontoret i Cowi," skriver Cowi.

Jukka Pertola var fra 2002 til 2007 koncernchef i Siemens Danmark. Senere har han indlets en professionel bestyrelseskarriere, og sidder i dag på formandsposten i Tryg, Asetek og Siemens Gamesa, ligesom som han er næstformand for GN Store Nord. For nyligt forlod han formandsposten i e-health-selskabet Monsenso.

"Jeg er både stolt og ydmyg over den tillid, som Cowis aktionærer har vist mig i dag. Cowi står foran en kæmpe opgave med at hjælpe borgere, virksomheder og samfundet med den grønne omstilling, så vi bedst muligt kan håndtere de klimaudfordringer, der truer den dagligdag vi kender i dag," udtaler Jukka Pertola i meddelelsen

Jukka Pertola skal blandt andet arbejde på Cowis nye strategi, hvor bæredygtighed og grøn omstilling kommer til at spille en hovedrolle, lyder det.

Henriette Hallberg Thygesen, der har været medlem af bestyrelsen siden 2017, og som er Executive Vice President i A.P. Møller – Mærsk, sætter sig på posten som ny næstformand for bestyrelsen.

Desuden indtræder Anne Harris og Carsten Bjerg i Cowis bestyrelse, hvor de afløser Steen Riisgaard og Thomas Plenborg, lyder det.

24 virksomheder kalder på hjælp forud for klimakampens anden halvleg

Salget af pesticider falder forud for ny politisk sprøjtestrategi 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også