CleantechWatch

Isproducent øger genanvendelsen med udskiftning af emballagefarve

Ved at udskifte farven på sin emballage har Diplom-Is gjort det lettere at genanvende sin emballage fra et af virksomhedens produktlinjer.

Det er Diplom-Is' produktlinje Royal, der har fået en ny og mere genanvendelig indpakning. | Foto: Diplom-is/PR

Den norske is-producent Diplom-Is har ændret farven på sine bøtter for brandet Royal fra ’carbon black’ til den nye farve ’non-carbon black’, og det har gjort det lettere at affaldssortere og genanvende emballagebøtterne lokalt.

Det skriver nichemediet Packmarkedet.

Den nye emballagefarve fungerer således, at den bruger en speciel farveblanding med særlige pigmenter, som kan genkendes af NIR-teknologi (Near Infra-Red technology, red.) og dermed frasorteres til genanvendelse.

”På den måde kan man spare væsentlige mængder af jomfrueligt plastmateriale. Vi har haft en meget omhyggelig proces og har testet ’non-carbon black’ bøtterne på to lokale genbrugsstationer i Norge og på et sorteringsanlæg i Tyskland, siger kommunikationschef hos Diplom-Is Anne-Lene Molland til mediet.

Der foreligger dog endnu ikke tal på, hvor meget den nye emballagefarve har nedbragt forbruget af jomfrueligt plastmateriale.

Store aktører går sammen om at genanvende industriplast

Supermarkedgigant fjerner plast fra multipak-emballage

Midtjysk emballagevirksomhed taget under konkursbehandling

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs