CleantechWatch

Nye affaldsregler sender millionregning mod odenseanerne

En regning på seks mio. kr. lander hos odenseanerne, efter at de nye affaldsregler kræver, at faciliteterne til affaldssortering skal opgraderes.

Det er affaldscontainere som disse i Næstved, som skal installeres i Odense Kommune i forbindelse med de nye affaldsregler for kommunale institutioner og private virksomheder. | Foto: PR / Joca A/S

135 ejendomme i Odense skal have nye affaldscontainere eftersom den nye affaldsordning træder i kraft, hvor kommunale institutioner og private virksomheder landet over fra årsskiftet skal sortere deres affald i samme ti fraktioner, som de private husstande skal.

Det kræver altså en udvidelse af kapaciteten, skriver nichemediet Wastetech.

”Det konstateres, at det nuværende setup i kommunale ejendomme ikke er gearet til at imødekomme kravet fra bekendtgørelsen og ambitionen om affaldssortering,” skriver forvaltningen i en redegørelse til By- og Kulturudvalget i Odense Kommune.

Ifølge kommunen skal gøres plads til flere containere på 135 adresser rundt omkring i kommunen, ligesom der skal købes små skraldespande til de nye fraktioner på omkring 650 kommunale arbejdspladser.

Helt konkret kommer indkøb og opsætning af nye affaldsbeholdere cirka fem mio. kr., mens projektledelse og kommunikationsindsats til de mange institutioner, der skal begynde at sortere, vil løbe i omkring en mio. kr.

Digital hjælp skal gøre sortering nemmere på genbrugspladser

Udvikling og salgsfremstød koster fortsat knaster for producent af affaldssensorer

Affaldssensorer reducerer tømning af genbrugsfraktioner med 70 pct. i Albertslund

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs