CleantechWatch

Lukkede Gi' og Ta'-containere i frustration over dårlig genbrugs-stil

For meget rod og for mange ubrugelige ting i genbrugscontainerne fik for nylig konsekvenser på genbrugspladsen i Hadsten.

Foto: Martin Kurt Haglund/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Ubrugelige genstande som for eksempel hjemmebrændte cd’er, en autostol uden betræk og dertil alt for meget rod i de tre Gi’ og Ta’-containere på genbrugspladsen i østjyske Hadsten fik for nylig genbrugsvejleder Claus Halvorsen til at lukke containerne af i frustration, skriver Lokalavisen Favrskov.

”Vi går meget ind for direkte genbrug, men det er, som om nogle tænker: ’Det her sætter jeg bare i Gi’ og Ta’, og så kommer der nok nogen og rydder op’,” siger han til avisen.

Gi’ og Ta’ har eksisteret i Hadsten siden 2019, og fungerer ved at man sætter brugbare ting, som man ikke længere selv skal bruge, ind i en af de tre containere, hvor andre kan tage tingene kvit og frit.

Containerne er nu åbnet igen, da en flok borgere, der ofte henter ting i Gi’ og Ta’, den efterfølgende lørdag besøgte genbrugspladsen for at rydde op.

Claus Halvorsen opfordrer i avisen til, at alle hjælper med at holde orden. Og til at smide det ud, som man kan se, er i stykker.

Odsherred åbner bogcontainerne på sine genbrugsstationer

Slut med smid-væk-kultur: Danskernes genbrug sparede 16.300 ton CO2 i 2020

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs