CleantechWatch

Præmier får unge til at fjerne skrald på Smukfest

Skanderborg-festivalen forsøger i år sammen med bl.a. Renosyd noget nyt: At give for eksempel øl, en pose isterninger eller en plads forrest i bade-køen for en pose affald.

Smukfest 2022. | Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

I løbet af ugen under årets Smukfest i Skanderborg har blandt andet affaldsselskabet Renosyd og Skanderborg Kommune samarbejdet i ”Projekt Smukkere Camping”, hvor målet er at få campinggæsterne til at rydde op efter sig selv undervejs, skriver JP Aarhus.

Campingområdet Kærligheden er typisk befolket af de yngste overnattende gæster, og for at motivere dem til at rydde op efter sig selv og andre er der sat præmier på højkant.

Ved indgangen til campingområdet kan festivalgæsterne vinde for eksempel en ramme øl, en pose isterninger eller en plads forrest i bade-køen ved at dreje på lykkehjulet, når de har afleveret en sækfuld skrald.

Første dag kom der 37 unge campinggæster forbi med skrald, dagen efter var antallet steget til 237, så guleroden virker, siger Alma Iza Dam Hansen, projektansvarlig for Smukfest, til JP Aarhus.

”Det er sjovere at rydde op, når man lige får noget for det,” fortæller Line Østergaard Kristensen til avisen og tilføjer, at hun har påtaget sig opgaven som skraldemor i sin camp ”hvor det hele ligner et ret stort helvede hver morgen”.

Tre uger efter festival flyder affaldet fortsat

Festivalledelses ambition om mindre affald gik i vasken

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs