CleantechWatch

Tre uger efter festival flyder affaldet fortsat

Soveposer, telte, glasskår og et hav af campingstole flyder som affald efter Roskilde Festival for længst har pakket sammen. Kommune er overrasket.

Foto: Jens Hartmann

Affaldsmængden fra Danmarks største musikfest, Roskilde Festival, ligger stadig tilbage mere end tre uger efter, at festivalen sluttede.

Det skriver TV2 Lorry.

Fra Roskilde Kommune lyder det, at det tager langt tid at rydde op efter en festival, men at den håber, at sagen meget snart bringes i orden.

”Jeg er ked af, hvis der ligger så store genstande som campingstole og telte. Det er jeg overrasket over. Det burde være fjernet nu eller i hvert fald senest i næste uge,” siger Ivan Hyldested, afdelingschef for Veje og Grønne områder i Roskilde Kommune, til mediet.

Opgaven med at rydde op efter festivalen er udliciteret til forskellige foreninger. Her kan en maskine varetage de store stykker affald, mens affald som dåser og glasskår skal samles op manuelt, og dermed tager længere tid.

”Vi forventer, at der er helt ryddet op til september. Det er den aftale, vi har med festivalen, og hvis de ikke overholder den, så kommer vi efter dem,” oplyser Ivan Hyldested videre.

Festivalledelses ambition om mindre affald gik i vasken

Roskilde Festival vil skære luns af efterladt campingsudstyr med nyt initiativ

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs