CleantechWatch

Dansk softwarevirksomhed skal sikre emballage-genanvendelse i Kenya

Kenyanske virksomheder bliver med inspiration fra dansk lovgivning snart pålagt et udvidet producentansvar for emballage. Danske Cbrain skal levere en digital løsning, som understøtter hele værdikæden og sikrer mindre affald.

Priyen Tanna, adm. direktør i KEPRO, og klimarådgiver Morten Østergaard, Cbrain, underskrev aftalen i forbindelse med et besøg hos DI. | Foto: Gitte Müller Kristiansen

Inden for kort tid vil Kenya effektuere en ny lovgivning om udvidet producentansvar. Og det bliver med den danske softwarevirksomhed Cbrain som leverandør af en digital løsning, der understøtter hele værdikæden.

I praksis betyder det udvidede producentansvar, at alle virksomheder skal betale en afgift for den emballage af plast, glas, pap, aluminium og så videre, som indføres på det kenyanske marked. Samtidig etablerer landet en fuld værdikæde, som understøtter den cirkulære økonomi fra producent til genbrug, idet der indføres betaling til de aktører, som sikrer indsamling, sortering og genbrug af materiale.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs