CleantechWatch

Norges Forskningsråd tildeler Quantafuel 10 mio. kr.

Quantafuel er blevet tildelt midler af Norges Forskningsråd til at videreudvikle kemisk genanvendelse af plastaffald.

Studerende ved Quantafuel og NTNU's Innovation Hub kan i dag glæde sig over en kapitalindsprøjtning til samarbejdet fra Norges Forskningsråd. | Foto: Quantafuel/PR

13,7 mio. norske kroner – som svarer til lidt mere end 10 mio. danske kr. – lander på norske Quantefuels kistebund, efter Norges Forskningsråd har tildelt virksomheden midler. Pengene skal gå til at videreudvikle kemisk genanvendelse af plastaffald til syntetiske olieprodukter med lavt CO2-aftryk, der erstatter fossilt olieråmateriale.

Det skriver Quantafuel i en pressemeddelelse.

Pengene skaber glæde ved den norske plastikgenanvender, der også har en afdeling i den grønne erhvervspark Greenlab Skive.

"Takket være fonden fra Norges Forskningsråd vil vi være i stand til at øge vores forskningspåvirkning. Dette vil være en væsentlig hjælp til at skabe de innovative løsninger til nutidens udfordringer, som vi sigter efter i vores partnerskab med NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, red.)," lyder det fra Quantafuels salg og markentingchef Chris Lach i pressemeddelelsen.

De 10 mio. danske kr. vil ifølge Quantafuel blive anvendt i Quantafuels Innovation Hub på NTNU kaldet "Chemical Conversion of Waste". Dette partnerskab blev formelt lanceret i oktober i år med NTNUs Institut for Kemiteknik for at fortsætte optimeringen af ​​Quantafuels plast-til-væske-teknologitilbud. Tildelingen af midlerne ser Chris Lach som en blåstempling af samarbejdet.

"Vi ser denne finansiering som en bekræftelse af Innovation Hub, og sammen vil vi arbejde for at øge genanvendelsesprocenterne for plastikaffald og bidrage til at reducere CO2-udledningen," lyder det fra Chris Lach.

Nyudnævnt direktør vil holde Quantafuel til ilden med internationale ambitioner 

Quantafuel indgår partnerskab med Norges svar på DTU 

Quantafuel-topchef ser et "særdeles lovende marked" i Storbritannien

Quantafuel køber engelsk grund til opførelse af endnu et genanvendelsesanlæg 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs