Landsskatteretten dømmer årelang momspraksis på skrald ulovlig

Fredericia Kommunes praksis med at opkræve moms på borgernes skrald i årevis er ulovlig. Det har Landsskatteretten netop fastslået, men borgerne skal ikke forvente at få deres penge retur, lyder vurderingen.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Landsskatteretten har afgjort, at affaldshåndtering er en myndighedsopgave og derfor momsfri, hvilket betyder, at Fredericia Kommunes årelange praksis med at opkræve moms på borgernes regning for renovation ikke er efter bogen.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Afgørelsen falder på baggrund af en sag, der begyndte tilbage i 2014, hvor der blev stillet spørgsmålstegn ved Fredericia Kommunes praksis med momsopkrævning, og som nu resulterer i, at flere borgere ønsker at vide, om de kan forvente at få deres penge retur.

Revisionsfirmaet BDO vurderer en tilbagebetaling tvivlsom, da kommunerne ikke vil være forpligtet til at videresende pengene direkte til de borgere, der har betalt momsen, ligesom borgerne næppe selv vil kunne rejse krav om en tilbagebetaling, hvilket får opbakning af formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S).

"Der er tale om et område, der er brugerfinansieret, så det eneste, der er givet, er, at pengene vil lande direkte på området. De kommer ikke i kommunekassen. Området skal hvile i sig selv, så jeg forestiller mig, at man med pengene vil kunne fastfryse taksterne i en periode," siger Christian Bro til Fredericia Dagblad.

Højesteretsdom koster Københavns Kommune dyrere end først antaget 

Forældelsesfrist sætter stopper for kompensation i sag om ulovligt affaldsgebyr 

Højesteret fritager virksomhed for omstridt affaldsgebyr

Kommuner har opkrævet ulovlig moms på affaldshåndtering for milliarder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også