CleantechWatch

Nye skraldebiler hos fynsk forsyningsselskab skal køre på biogas

Når Faaborg-Midtfyn Kommune får ny affaldsordning i 2021, skal det kommunale forsyningsselskab, FFV, investere i nye skraldebiler. Og her har to kommunale udvalg netop sagt ja til, at bilerne skal køre på biogas, selvom det er den dyreste løsning.

Foto: Ejner Hessel A/S //PR

Det kommunale forsyningsselskab FFV skal inden længe investere i nye skraldebiler, når Faaborg-Midtfyn Kommune i 2021 indfører en ny affaldsordning.

Selvom FFV normalt skal vælge den billigste løsning, har Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget alligevel valgt at sige ok til, at forsyningsselskabet kan købe skraldebiler, der kører på biogas frem for diesel, skriver Fyns Amts Avis.

"Det bliver lidt dyrere, men det er ikke voldsomt, og det, mener vi, godt kan gå. Derfor giver vi frit slag til det, hvis det er det, som FFV vil," siger formand for Teknik-og Miljøudvalget, Søren Kristensen, til avisen.

Ifølge direktøren for FFV, Christian Møller, er skraldebiler, der kører på biogas den mest klimavenlige løsning, men samtidig også den dyreste.

Fynsk forsyningsselskab lægger an til stort investeringsår

Nye fynske genbrugspladser på vej  

Mere fra CleantechWatch

Læk: EU vil fordoble udbredningen af varmepumper på få år

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen mod fossile brændsler fra Rusland, lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge krav til energieffektivisering. Det viser et udkast, som CleantechWatch har set. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs