CleantechWatch

Aabenraa Industrihavn skal være en klynge for miljøvirksomheder

Aabenraa vil give miljøvirksomheder fortrinsret på et stort område på havnen, som kommunen overtager i 2021. Målet er at skabe en miljøklynge i løbet af tre til fem år.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Miljøvirksomheder kommer foran i køen, når Aabenraa Industrihavn skal udleje et 163.000 kvadratmeter stort areal, som man overtager fra energiselskabet Vattenfall i 2021. Det skriver JydskeVestkysten.

Den lokale jern- og metalskrotvirksomhed Rimeco har allerede valgt at udvide dets areal på havnen med 10.000 kvadratmeter, og kommunens håb er, at lignende virksomheder vil følge trop, så man kan få etableret en miljøklynge, der er specialiseret inden for sortering og forædling af affald.

"Jeg regner med, at vi kan få sådan en klynge op at stå i løbet af tre-fem år, men hvis det ikke lykkes, kan vi godt få havnens arealer udlejet alligevel – så bliver det bare til en anden type virksomheder," siger havnedirektør Henrik Thykjær til JydskeVestkysten.

Genvindingsvirksomhed ekspanderer voldsomt og investerer i nyt sorteringsanlæg  

Jordrensningsvirksomhed øger overskuddet

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs