CleantechWatch

Affaldsselskab forudser store omkostninger med ny affaldsaftale

Affaldsafhentningen vil med den nye affaldsaftale blive mindst 150 pct. dyrere i Guldborgsund og Lolland kommuner, vurderer affaldsselskabet Refa. Skal Refas forbrændingsanlæg lukkes, bliver regningen langt større, forudser bestyrelsesformand.

Det bliver ifølge Refas bestylsesformand "meget dyrt", hvis affaldsselskabet skal lukke sit forbrændingsanlæg i Nykøbing F. som følge af den nye affaldsaftale. Alene nedlukning og nedrivning ventes at løbe op i 300 mio. kr. | Foto: REFA // PR

Kravet om kildeindsamling i ti fraktioner i den nye affaldsaftale står til at gøre affaldsindsamlingen markant dyrere i det kommunale affaldsselskab Refa, der er ejet af Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune.

Mere konkret forventer affaldsselskabet, at regningen for affaldsindsamling til husstandene på Lolland-Falster stiger fra ca. 780 kr. til i snit 2.000 kr. om året, når de nye krav og tilhørende nye beholdere bliver rullet ud til borgerne fra næste år. Det svarer til en stigning på 156 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs