CleantechWatch

Støttepartier kalder regeringens forslag om affaldsforbrænding for "noget makværk"

Regeringen vil skabe konkurrence mellem de danske forbrændingsanlæg, som en del af deres bud på en klimaplan. Men den løsning falder ikke i god jord hos støttepartierne.

Foto: PR / Vestforbrænding

Fremover skal alt affald sendes i udbud og transporteres hen til det mest fordelagtige forbrændingsanlæg. I hvert fald, hvis det står til regeringens nyfremlagte klimahandlingsplan.

Forslaget møder dog kritik for langt fra at være dokumenterbart grønt vurderer Radikale, SF og Enhedslisten overfor Politiken.

"Når regeringen leverer noget makværk, som ikke engang nødvendigvis er grønt, så har vi intet ønske om at bakke det op. Det vil være enormt skadeligt at privatisere store dele af affaldssektoren. Vi vil kæmpe med næb og klør for, at det ikke sker," siger klimaordfører i Enhedslisten Mai Villadsen til Politiken.

Kritikken kommer efter, at flere borgmestre i går kritiserede forslaget om privatisering af affaldssektoren for at være en dyr og mindre grøn løsning.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

Affaldsudspil: Fra 2022 skal virksomheder udsortere i ti fraktioner

Sådan vil regeringen ændre affaldssektoren 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs