CleantechWatch

Folketinget tredjebehandler lovforslag om udvidet producentansvar på emballage

65 pct. af al emballage skal kunne genanvendes i 2025 ifølge EU's Emballagedirektiv, der skal være implementeret i alle medlemsstater inden 5. juli i år. Folketinget tredjebehandler i dag et lovforslag, der skal sikre, at Danmark når EU-målet.

Foto: Neste/Remondis/PR

Virksomheder skal fremover sikre, at deres emballage kan genanvendes. Derfor tredjebehandler Folketinget i dag et lovforslag om det udvidede producentansvar, der indgår i EU's Emballagedirektiv. Direktivet skal være implementeret i Danmark inden 5. juli i år. 

"Vi skal undgå spild og vi skal genbruge langt mere. Her er udvidet producentansvar et vigtigt værktøj, fordi det giver producenterne incitament til at designe emballage, som kan genbruges og genanvendes frem for at ende i forbrændingen," siger miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Cowi-direktør: I det brede billede er STEM-optaget steget

Manglen på kandidater med STEM-uddannelse er højaktuel for rådgivningsvirksomheden Cowi, men årets dalende optag af studerende skaber ikke panik på ledelsesgangen. Tallene skal ses i et bredere billede, lyder det fra adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs