CleantechWatch

Folketinget tredjebehandler lovforslag om udvidet producentansvar på emballage

65 pct. af al emballage skal kunne genanvendes i 2025 ifølge EU's Emballagedirektiv, der skal være implementeret i alle medlemsstater inden 5. juli i år. Folketinget tredjebehandler i dag et lovforslag, der skal sikre, at Danmark når EU-målet.

Foto: Neste/Remondis/PR

Virksomheder skal fremover sikre, at deres emballage kan genanvendes. Derfor tredjebehandler Folketinget i dag et lovforslag om det udvidede producentansvar, der indgår i EU's Emballagedirektiv. Direktivet skal være implementeret i Danmark inden 5. juli i år. 

"Vi skal undgå spild og vi skal genbruge langt mere. Her er udvidet producentansvar et vigtigt værktøj, fordi det giver producenterne incitament til at designe emballage, som kan genbruges og genanvendes frem for at ende i forbrændingen," siger miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job