CleantechWatch

Det går en smule fremad med sortering af husholdningsaffald

Nye tal fra Miljøstyrelsen viser, at 48 procent af husholdningsaffaldet i 2018 blev sorteret. Det er en lille stigning i forhold til året før, men stadig langt fra målsætningen. Onsdag forhandler regeringen sit affaldsudspil med de øvrige partier i Folketinget.

"Genbrug og genanvendelse er en vigtig del af at løse klimakrisen. Når vi eksempelvis brænder plastik fra gamle ketchupflasker eller pålægspakker af, så bliver der udledt CO2. Jeg er glad for, at flere danskere vil gøre en grøn forskel ved skraldespanden, men der er lang vej endnu," siger miljøminister Lea Wermelin. | Foto: Mads Nissen

Borgerne er blevet bedre til at sortere husholdningsaffald, viser den seneste affaldsstatistik fra Miljøstyrelsen.

Tallene stammer fra 2018, hvor genanvendelse af plast, papir, metal, bioaffald og andre fraktioner fra husholdninger er steget til 48 pct. mod 46 pct året før.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job