CleantechWatch

Meldgaard Miljø henter og kører nu på affald i Kerteminde

Renovatøren Meldgaard Miljø overtog indsamlingen af skrald i Kerteminde Kommune 1. maj. Affaldet bliver hentet af skraldebiler, der kører på 100 pct. biodiesel fra affaldsprodukter, hvilket var et krav fra kommunen. 

Skraldebilerne fra Meldgaard Miljø kører på biodiesel, som er lavet af 100 procent affaldsprodukter, som for eksempel brugt fritureolie og slagteriaffald, og opfylder desuden Euro-6-normen for lastbilmotorer. | Foto: Kerteminde Forsyning //PR

Meldgaard Miljø vandt udbuddet om at hente skrald i Kerteminde Kommune fra 1. maj, og her lagde Kerteminde Forsyning vægt på, at affaldet skal hentes i miljøvenlige biler, skriver Fyens Stifttidende

Skraldebilerne fra Meldgaard Miljø kører på biodiesel, som er lavet af 100 procent affaldsprodukter, som for eksempel brugt fritureolie og slagteriaffald, og opfylder desuden Euro-6-normen for lastbilmotorer.

De nye skraldebiler, der også har to kamre, bliver produceret i Europa, og der er meget stor efterspørgsel på dem, lyder det fra Forsyningsdirektøren.

"Fabrikken kan slet ikke følge med. Jeg mener, at der er op til to års ventetid på at få dem," siger Michael Høj-Larsen,  direktør for Kerteminde Forsyning, til avisen.

Forbedret lønsomhed er opskriften på miljøvirksomheds vækstrejse

Meldgaard Miljø nærmer sig halv milliard kr. i omsætning

Meldgaard Miljø overtager affaldsindsamling i Ikast-Brande – skal være CO2-venligt

Meldgaard Miljø skal hente affald med el-skraldebiler i Herning 

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job