CleantechWatch

Affaldplus bygger nyt anlæg – skal producere varme baseret på haveaffald

Et nyt anlæg i Sorø skal forsyne mere end 2.000 borgere med varme baseret på park- og haveaffald. Anlægget har potentiale til at reducere Affaldplus' CO2-udledninger med 10.000 ton årligt.

Foto: Jacob Ehrbahn

Affaldplus vil bygge et helt nyt fjernvarmeværk i Sorø, som i stedet for naturgas kommer til at køre på lokalt have- og parkaffald.

Det nye værk, som går under navnet Sorø Bioenegi, vil kunne dække varmebehovet for omkring 2.200 borgere i området og vil reducere CO2-udledningerne med omkring 10.000 ton årligt sammenlignet med naturgas.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs