CleantechWatch

Danske supermarkeder indgår samarbejde om genbrugsemballage

Dagligvarebranchens Samarbejdsudvalg og en række supermarkeder skal drøfte, hvordan man bedst kan implementere genanvendelig emballage.

Foto: Annelene Petersen/Jyllands-Posten

Toppen fra Salling Group, Coop, Dagrofa samt flere supermarkeder og dagligvareleverandører skal mødes i Dagligvarebranchens Samarbejdsudvalg, DagSam, for at drøfte mulighederne for genbrugsemballage.

Det sker i anledning af EU's affaldsdirektiv pålægger medlemslandene et produktansvar i 2025, skriver Berlingske.

"Det er jo en proces, der tager nogle år. Derfor skal vi i gang nu. Men det er i høj grad realistisk, at vi får langt mere genanvendelig emballage på hylderne. Vi ser allerede mange varer, som er emballeret i emballager, der kan genanvendes, og ligeledes et stigende antal varer, hvor emballagen består af genanvendte materialer. Det er det, vi skal se mere af," siger Mogens Werge, CSR og Public Affairs Manager i Mærkevareleverandørerne, på vegne af DagSam til Berlingske.

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet genbruger Danmark 20 pct. af alt plast i dag. I 2025 skal dette tal ligge på 50 pct.

Carlsberg og Coca-Cola udvikler genanvendt plastprodukt til at pakke dåser

Klimapartnerskab med bombe under forbrændingsanlæg: Slut med at brænde af

En frivillig pagt med industrien skal vende plasticmaskinen 

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job