CleantechWatch

Borgerne har lært at ramme skraldespanden i byrummet – næste skridt er sortering

Når danskerne i stigende grad skal sortere deres affald i hjemmet, giver det ifølge Dansk Affaldsforening mening, at de 'gode vaner' bliver taget ud i det offentlige rum. Henkastet affald ventes at blive et indsatsområde i den kommende affaldsplan.

Københavns Kommune har siden 2018 testet skraldespande i byrummet på udvalgte steder i byen, hvor plast-, papir- og bioaffald har hver sin skraldespand. En konkurrence om at designe en løsning i større skala er ved at blive afviklet. | Foto: Finn Frandsen

"Det virker skørt, at man som borger skal sortere affald i sit eget hjem og samtidigt glemme alle gode intentioner og vaner for sortering og genanvendelse, når man befinder sig i det offentlige rum, hvor billige løsninger til affaldshåndtering vægtes højere end hensyntagen til miljøet."

Dét var tidligere på ugen meldingen fra professor ved Institut for miljøvidenskab på Aarhus Universitet, Marianne Thomsen, i en meddelelse fra Clean Management, som sælger affaldsspande. 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Urbaser lægger stor ordre på nye elvogne

Stigende krav om brug af elektrificerede køretøjer i kommunale udbud får Danmarks største renovationsvirksomhed til at lægge en bestilling på 24 nye elvogne til en samlet værdi af 85 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job