CleantechWatch

Borgerne har lært at ramme skraldespanden i byrummet – næste skridt er sortering

Når danskerne i stigende grad skal sortere deres affald i hjemmet, giver det ifølge Dansk Affaldsforening mening, at de 'gode vaner' bliver taget ud i det offentlige rum. Henkastet affald ventes at blive et indsatsområde i den kommende affaldsplan.

Københavns Kommune har siden 2018 testet skraldespande i byrummet på udvalgte steder i byen, hvor plast-, papir- og bioaffald har hver sin skraldespand. En konkurrence om at designe en løsning i større skala er ved at blive afviklet. | Foto: Finn Frandsen

"Det virker skørt, at man som borger skal sortere affald i sit eget hjem og samtidigt glemme alle gode intentioner og vaner for sortering og genanvendelse, når man befinder sig i det offentlige rum, hvor billige løsninger til affaldshåndtering vægtes højere end hensyntagen til miljøet."

Dét var tidligere på ugen meldingen fra professor ved Institut for miljøvidenskab på Aarhus Universitet, Marianne Thomsen, i en meddelelse fra Clean Management, som sælger affaldsspande. 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs