CleantechWatch

Danmark kan blive testland for ny digital affaldssortering

Mærkevareleverandørernes forening, MLDK, vil have testet en ny digital affaldssortering i Danmark. Teknologien, der består af et usynligt vandmærke, kan på sigt betyde, at langt mere emballage vil blive genanvendt.

Foto: PR / Vestforbrænding

Danmark kan måske blive testland for en ny affaldssorteringsteknologi, der består af et usynligt digitalt vandmærke, som den internationale dagligvareleverandør Procter & Gamble er ved at udvikle, skriver Dansk Handelsblad.

Teknologien kan på sigt betyde, at forbrugeren kan slippe for selv at skulle sortere affaldet, da sorteringen først vil finde sted efter indsamlingen, og det vil ifølge Procter & Gamble blandt andet betyde, at langt mere emballage kan blive genanvendt.

Det digitale vandmærke er indtil videre blevet udviklet og afprøvet i et lukket system, men nu ser mærkevareleverandørernes forening, MLDK, gerne, at Danmark skal blive testland for fase to af udviklingen.

"Næste skridt er at teste mærket i et åbent system, og det håber vi, at vi i Danmark kan blive testland for," siger adm. direktør i MLDK, Niels Jensen, til Dansk Handelsblad.

Ensretning og klimamål er årets vigtigste nyheder for Remondis

Affaldplus vil opkræve flere virksomheder automatisk

Bedre affaldssortering øger priserne på indsamling med 36 pct. i Greve 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs