Hedensted Kommune får klager over fejlvejninger af husholdningsaffald

Borgere i Hedensted klager over fejlvejninger af husholdningsaffald, så de kommer til at betale mere for at komme af med affaldet, end de skal. Kommunen afviser ikke, at der sker fejl, men at hverken kommune eller renovatøren Remondis har interesse i registrere affaldet som værende tungere. 
Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA
Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA

Hedensted Kommune har modtaget en række klager fra borgere, der mener, at de skal betale for meget for at komme af med deres affald gennem en vægtbaseret affaldsordning, fordi affaldet bliver registreret tungere, end borgernes egen vægt har vist, som følge af fejlvejninger på skraldebilerne, skriver Horsens Folkeblad.

Morten Christensen, der er leder for miljø-, bygge-, og erhvervsservice i Hedensted Kommune, afviser ikke, at der kan ske fejlvejninger på skraldebilerne, men fortæller til avisen, at hverken renovatøren Remondis eller kommunen har en interesse i at registrere affaldet som værende tungere, end det er.

Remondis bliver nemlig aflønnet per tømning, og kommunen betaler efter totalvægten på alt affald, der afleveres på omlastningsstationen.

"Bilerne vejes inden, der læsses af, og efter, der er læsset af. Det giver ikke et billede af den enkelte ejendom, men den procentvise afvigelse på bilen," siger Morten Christensen til Horsens Folkeblad.

Skraldemænd fra Remondis strejker i flere kommuner

Helsingør Forsyning skruer ned for priserne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også