CleantechWatch

City Renovations skraldemænd genoptager arbejdet i København

Der bliver igen hentet affald på Østerbro og Nørrebro, efter City Renovations skraldemænd onsdag har genoptaget arbejdet. Det sker efter en strejke, der blev indledt mandag.

Foto: PR / Vestforbrænding

Onsdag morgen er skraldemændene i City Renovation, der henter affald på Nørrebro og Østerbro, igen tilbage på arbejde.

Den strejke, der blev indledt mandag, er dermed afsluttet, skriver Københavns Kommune på sin hjemmeside.

Skraldemændenes tillidsrepræsentant, Kim Rosenberg, bekræfter ligeledes over for TV 2 Lorry, at man er tilbage på vejene igen onsdag morgen.

Københavns Kommune oplyste mandag, at skraldemændene havde nedlagt arbejdet i en strejke, som kommunen kaldte "overenskomststridig."

Det skete som følge af en konflikt om trafiksikkerhed og krav til skraldebilerne. City Renovations skraldemænd har i en årrække kørt i biler med glasdøre, der gør det muligt bedre at kunne se cyklister på vejene og dermed undgå højresvingsulykker.

Planen var imidlertid, at disse biler skulle sendes til Silkeborg i stedet, og at City Renovations medarbejdere på Østerbro og Nørrebro skulle køre i skraldebiler af en ældre model.

Den plan lader ifølge TV 2 Lorry til at være afblæst.

"Planen med at køre i nogle biler, som ikke helt klarer udbudskravet, er sat på pause. Det har vi fået lovning på," siger Kim Rosenberg til tv-stationen.

Det er dog ikke alle borgere i kommunen, der kan forvente at få affaldet hentet allerede onsdag. En del har hobet sig op over weekenden, og derfor kommer afhentningen til at tage længere end normalt, fortæller Kim Rosenberg.

Skraldemænd i København strejker – mere end 150.000 borgere får ikke hentet affald

Kommunal affaldshåndtering får kritik for at være dyr og uens 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs