CleantechWatch

Nordfyns Kommune: Vi genanvender 40 pct. af vores plast

Formanden for det lokale Teknik- og Miljøudvalg i Nordfyns Kommune mener at være et godt skridt foran andre kommune, når man taler genanvendelse af husholdningsplast. I september blev det obligatorisk at sortere plasten.

Foto: Peter Klint

En stor succes er ordene, formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune, Anders Thingholm (K), i et interview med Fyens Stiftstidende knytter til kommunens forventning om at genanvende 40 pct. af den indsamlede husholdningsplast. 

"Vi startede fra nul og er i løbet af ganske kort tid nået op på et relativt højt tal. Som kommune er vi med til at tage ansvar for vores forbrug og genanvendelse," siger han – givetvis med henvisning til, at det i september blev obligatorisk at sortere plastaffaldet i kommunen.

Den nordfynske plast bliver i første omgang opbevaret hos Genknus og Kabel i Odense og bliver derfra fortrinsvis sendt til videre bearbejdning i Tyskland.

Anders Thingholm garanterer over for Fyens Stiftstidende, at intet af kommunens plastaffald ender i Østen eller andre steder, der er blevet kritiseret for at brænde det af under ukontrollerede og skadelige forhold.

Aarhusiansk affaldsselskab kan ikke oplyse tal for genanvendelse

København dropper Vestforbrænding – vil finde mere ambitiøs løsning 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs