Danskere vil sælge træningstøj produceret af plastaffald

GreenGhosts træningstøj er produceret af nylon fremstillet af fiskenet, plast og stofrester fra verdenshavene – og makkerparret bag den nyopstartede virksomhed oplever allerede efterspørgsel på deres produkter.
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Nyopstartede GreenGhost vil sælge træningstøj til kvinder produceret af op mod 78 pct. nylon, der er samlet ind i verdenshavene, skriver Vestjællandske Distriktsblade.

Den regenererede nylon er fremstillet af fiskenet, plast og stofrester fra havene og herefter lavet om til en tråd, som tøjet bliver syet med. Mærkerne til GreenGhosts tøj er samtidig produceret af genbrugspapir, ligesom de poser, som ordrerne leveres i, er fremstillet af et opløseligt sukkermateriale.

De to grundlæggere, Simone Sørensen og Christian Berthelsen, har hver især skudt 500.000 kr. i projektet – og interessen lover allerede godt, fortæller grundlæggerparret, der bl.a. har modtaget henvendelser fra Sverige, hvor potentielle forhandlere har vist interesse for deres kollektion.

"Vi har en god mavefornemmelse. Nu er vi spændte på, hvordan det bliver modtaget," siger Christian Berthelsen til Vestsjællandske Distriktsblade.

"Danmark er ikke en plast-recycling nation – vi er slet ikke kommet i gang"

Ocean Cleanup er nu igen igang med at rense havene for skrald 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også