CleantechWatch

Skift fra dieseldrevne skraldebiler til gas eller el gør det dyrere at få hentet affald

Renovationsafgiften kan stige, hvis man skifter dieseldrevne renovationsbiler ud med gasdrevne eller eldrevne biler. Det vurderer Vejen Kommune, der i et kommende udbud om affaldsindsamling vil stille krav om et skifte. 

Foto: Odense Renovation/PR

Når indsamlingen af dagrenovation og genbrug i Vejen Kommune kommer i udbud i 2021, skal affaldselskaber give tilbud på alternativer til dieseldrevne skraldebiler. Og det kan i sidste ende gøre det dyrere at få hentet sit affald i kommunen. Det skriver Jyske Vestkysten

Baseret på beregninger fra nabokommunen Esbjerg vil renovationsafgiften stige med 25 kr., hvis de dieseldrevne biler skiftes ud med gasbiler og med 200 kr., hvis det bliver eldrevne. Esbjerg Kommune skifter til gasdrevne renovationsbiler i 2020.

"Vi må forvente en tilsvarende stigning i renovationsbidraget, hvis vi i Vejen Kommune skifter til gasdrevne biler," siger formanden for Udvalget for teknik og miljø i Vejen Kommune, Vagn Sørensen.

Vagn Sørensen understreger dog, at man først vil kende de endelige priser i forbindelse med udbuddet i 2021.

HCS skal hente skrald i Silkeborg fra 2020

Her hjemtager kommunerne indsamlingen af affald 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs