Techfirma modtager stor millioninvestering til at modarbejde madspild

Det britiske techfirma Winnow har udviklet en kunstig intelligens, der hjælper hotel- og restaurationsbranchen med at nedbringe madspildet. Firmaet har netop modtaget en stor millioninvestering til at brede projektet ud i verden.
Foto: Sara Galbiati
Foto: Sara Galbiati

Den kunstige intelligens tager billeder af det mad, som kokken smider ud, og bruger billederne til at lære sig selv i, hvad der bliver smidt ud.

Sådan fungerer den kunstige intelligens Winnow Vision, som London-selskabet står bag. Teknologien skal hjælpe køkkener i hotel- og restaurationsbranchen til at nedbringe madspildet. Og firmaet bag har netop fået en hård medvind på vejen frem.

Firmaet har landet en investering på 20 mio. dollar, svarende til ca. 134 mio. danske kr., der skal hjælpe med at brede teknologien videre ud i verden. Af de 20 mio. dollar kommer otte af millionerne fra et lån i Den Europæiske Investeringsbank.

Det skriver bdaily.co.uk.

Medstifter og adm. direktør i Winnow, Marc Zornes, glæder sig over investeringen i den globale kamp mod madspild.

"I år lancerede vi vores banebrydende kunstige intelligens Winnow Vision, og kokke over hele verden, der bruger Winnow, sparer mad fra at gå til spilde til en årlig værdi af 33 mio. dollar," siger han og tilføjer:

"Vi har sat et mål for vores kunder om at undgå madspild til en værdi af 1 mia. dollar ved 2025, og denne investering vil accelere vores teknologiudvikling og forretningsudvikling for at nå denne ambition."

Winnow er foreløbigt i over 1000 restaurationer i 40 lande.

Danskerne tager klimakampen med til skraldespanden

Arbejdspladsen halter efter privaten på klimaindsatsen

Her er verdens mest gangbare klimaløsninger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også