Sønderborg Forsyning lover strengere dokumentationskrav efter plast-afsløringer

Mens indsamling, sortering og efterfølgende genanvendelse af affald gør en stor forskel på miljøet, er det helt uacceptabelt, at dansk plastaffald ender på strande i Asien.
Det fastslår Sønderborg Forsynings direktør ifølge JydskeVestkysten i kølvandet på TV2's dokumentar 'På sporet af dansk plastaffald'.
"Hvis bare en enkelt aftagers aftager ukritisk sender plastaffaldet videre - og det i 10. eller 12. led ender på en strand i Asien - står vi i situation, vi hverken kan eller vil acceptere," fastslår Hans Erik Kristoffersen ifølge mediet i en meddelelse og understreger, at man allerede arbejder på "meget strenge krav om dokumentation til aftagerne af vores genbrugsmaterialer".
Skraldet fra Sønderborg Kommune bliver i dag sendt til finsortering på danske sorteringsanlæg, som herefter sender dem videre. Angiveligt bliver 70-95 pct. af den indsamlede plastik i kommunen genavendt, men kæden af aftagere er som bekendt lang og svær at gennemskue. Det skyldes blandt andet, at affaldets veje går på tværs af landegrænser og dertilhørende regler.
Sønderborg Forsyning vil fra næste år indsamle glas, plastik og metal hver for sig for at gøre det lettere at følge genbrugsmaterialerne, ligesom selskabet ifølge JydskeVestkysten arbejder sammen med andre forsyningsselskaber, Dansk Affaldsforening og det politiske system om få skabt større gennemsigtihed på området.
Dansk plastaffald ender ad omveje i Asien
Det vil regeringen på miljø, klima og cleantech i det kommende folketingsår
En række danske kommuner må vinke farvel til avanceret plastiksorterings-anlæg