Sønderborg Forsyning lover strengere dokumentationskrav efter plast-afsløringer

Det er ifølge Sønderborg Forsyning helt uacceptabelt, at dansk plastikaffald ender på strande i Asien. Selskabet arbejder aktuelt på "meget strenge krav om dokumentation" til aftagerne af genbrugsmaterialer, fortæller direktør Hans Erik Kristoffersen.
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Mens indsamling, sortering og efterfølgende genanvendelse af affald gør en stor forskel på miljøet, er det helt uacceptabelt, at dansk plastaffald ender på strande i Asien.

Det fastslår Sønderborg Forsynings direktør ifølge JydskeVestkysten i kølvandet på TV2's dokumentar 'På sporet af dansk plastaffald'.

"Hvis bare en enkelt aftagers aftager ukritisk sender plastaffaldet videre - og det i 10. eller 12. led ender på en strand i Asien - står vi i situation, vi hverken kan eller vil acceptere," fastslår Hans Erik Kristoffersen ifølge mediet i en meddelelse og understreger, at man allerede arbejder på "meget strenge krav om dokumentation til aftagerne af vores genbrugsmaterialer".

Skraldet fra Sønderborg Kommune bliver i dag sendt til finsortering på danske sorteringsanlæg, som herefter sender dem videre. Angiveligt bliver 70-95 pct. af den indsamlede plastik i kommunen genavendt, men kæden af aftagere er som bekendt lang og svær at gennemskue. Det skyldes blandt andet, at affaldets veje går på tværs af landegrænser og dertilhørende regler.

Sønderborg Forsyning vil fra næste år indsamle glas, plastik og metal hver for sig for at gøre det lettere at følge genbrugsmaterialerne, ligesom selskabet ifølge JydskeVestkysten arbejder sammen med andre forsyningsselskaber, Dansk Affaldsforening og det politiske system om få skabt større gennemsigtihed på området.

Dansk plastaffald ender ad omveje i Asien 

Det vil regeringen på miljø, klima og cleantech i det kommende folketingsår

En række danske kommuner må vinke farvel til avanceret plastiksorterings-anlæg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også